Stay in touch
Subscribe to our RSS!
Oh c'mon
Bookmark us!
Problemin mi var?
Buraya sorabilirsin!

Kaynak Binalar

1 yorum

Köyünüzde bir şey satın alırken ya da bu almış olduğunuz bu materyalleri yükseltme amaçlı kullanılan para birimleridir. 4 çeşit kaynak bulunmaktadır bunlar Altın, İksir, Kara İksir ve Değerli Taş olarak aynı zamanda Yeşil Taşlardır (Gem). Altın, İksir, Kara İksir için üretimi ve bu üretilenlerin depolanması için binalar bulunmaktadır.

Altın (Gold)


Altın madenlerinden çıkarılan kaynaklardır ve toplanan bu kaynaklar altın deponuzda depolanır. Ekranın sağ üst köşesinde sahip olmuş olduğunuz altın miktarını görebilirsiniz. Altın ile yapabilecekleriniz; Savunma Binaları, Diğer Binaları, Dekorasyon, Milli Bayrak, İksir Toplayıcı, İksir Deposu ve Duvar satın almaya ve bu satın olmuş olduğunuz binaları yükseltmek amacıyla kullanabilirsiniz.


İksir (Elixir)


İksir toplayıcılardan çıkarılan kaynaklardır ve toplanan bu kaynaklar iksir deponuzda depolanır ve gene ekranın sağ üst köşesinden sahip olduğunuz miktarı görebilirsiniz. İksir; Birlikler, Ordu Binaları, Dekorasyonlar, Kara İksir Deposu, Kara İksir Sondası, Altın Madeni ve Altın Deposu satın almak için, Araştırma Laboratuvarın birliklerinizi yükseltmek ayrıca Büyü Fabrikasında büyü üretiminde (Yıldırım Büyüsü, İyileştirme Büyüsü, Öfke Büyüsü, Atlama Büyüsü, Dondurma Büyüsü) kullanılır.


Kara İksir (Dark Elixir)


Kara iksir sondalarından toplanan bir kaynaktır. Toplandıktan bu karar iksirler kara iksir deponuzda depolanır. Sahip olduğunuz karar iksir miktarını ekranın sağ üst köşesinde iksir miktarının altında görüntülenmektedir. Kara iksir kahraman sınıfı birlikleri (Kral ve Kraliçe) ve güdümlü hava mayınları satın almak veya yükseltmek için kullanılır. Ayrıca İzbe Kışlada mevcut olan birliklerin eğitiminde de kara iksir kullanılmaktadır. ve yine Araştırma Laboratuvarın kara iksir ile eğitilen birliklerinizi yükseltmek için kullanılır.


Değerli Yeşil Taşlar (Gems)


Bu değerli taşlar değişik isimde oyun severler tarafından farklı adlandırılmaktadır, değerli taş, yeşil taş, gem, elmas olarak adlandıranlar mevcuttur. Taşlar gerçek parayla oyun içinde satın alınarak elde edilen kaynaktır, fakat Değerli Yeşil Taşları (Gem) elde etmenin farklı yolları da mevcuttur; ancak bu yöntemler mağazadan satın almaya kıyasla daha yavaş gerçekleşmektedir. Küçük oranlarda bu yeşil taşları köyünüzdeki kayaları ve ağaçları temizleyerek elde edilebilir, her temizlik yaptığınızda bu taşları kazanmanın garantisi yoktur bazen boşda çıkabilir yani Değerli Yeşil Taş (Gem) çıkması rastgele gerçekleşmektedir. Oyun içindeki görevleri başarılı bir şekilde tamamlamanız durumunda da taş kazanabilirsiniz. Her görev sonucunda farklı miktarlarda kazanırsınız, göreve başlamadan önce bu kazanacağınız miktarları görebilirsiniz. Bunların yanında ilk üç klanın üst sıradaki üyeleri haftalık turnuvalar sonrası taş ile ödüllendirilirler ve orantılı olarak aralarında paylaştırılırlar. Son olarak, Supercell Facebook sayfasında yarışmalar düzenlemektedir; bu yarışmalarda başarı sağlandığında taş kazanılabilir.


Taşlar altın, iksir, kara iksir ve inşaatçı kulübesi satın almak için kullanılabilir. Ayrıca yükseltmeyi, altın, iksir, kara iksir toplamayı hızlandırmak veya birlik eğitimini hızlandırıp ve tamamlamak için kullanılabilmektedir.

Not: Değerli taşlarınızı İnşaatçı Kulubesi için saklamanız ileri seviyeler için önemlidir, daha fazla inşaatçıya sahip olmak köyünüzün gelişme hızını önemli oranda arttırır, zira oyun içinde İnşaatçı kulübeleri sadece bu taşlar ile satın alınabilmektedir.

Daha fazla bilgi için Değerli Yeşil Taşlar (Gems) makalemizi okuyabilirsiniz.

Altın Madeni - İksir Toplayıcı - Kara İksir Sondası - Altın Deposu - İksir Deposu - Kara İksir Deposu - İnşaatçı Kulübesi

1 yorum: