Stay in touch
Subscribe to our RSS!
Oh c'mon
Bookmark us!
Problemin mi var?
Buraya sorabilirsin!

Top Atar

0 yorum

Clash of Clans oyun severlerin ve oyuna yeni başlayanların inşa ettiği ilk  savunma birimleridir ve son derece etkilidirler. Toplar başlangıç seviyelerinde inşaat fiyatları ucuz olmasının yanı sıra kısa sürede inşaat süreleri tamamlanır, topların daha fazla düşman birliklerine hasar vermesi için onları yükseltmeniz gerekmektedir fakat unutulmaması gereken durum top ve diğer savunma binalarının yükseltilmesi esnasında düşman saldırılarına karşı koruma sağlayamayacağıdır! Toplar sadece kara birliklerine (Dev, Okçu, Sihirbaz, Barbar Kral vs.) karşı savunma yapabilirler, hava birliklerine (Balon, Ejderha, Dalkavuk, Şifacı) ateş edemez ve köyünüzü savunamazlar.

Savunma Stratejisi

Toplar uzun menzilli olmasının yanı sıra seri atış yapabilirler, bundan dolayı oldukça düşük hasar oranı olan birliklere karşı (Okçu, Duvar Kırıcı) son derece etkilidirler. Köyünüzde bulunan diğer savunmalarınızı devlerden koruyabilmek için oldukça yararlıdır. Etkisi yüksek olan Havan Topu ve hasar oranı düşük olan Okçu Kulelerinizi topların menzillerinin içine koyarak koruma sağlayın. Toplarınızı, Hava Savunması  birimlerinin menzili içinde tutmaya gayret edin, eğer bunu sağlayamıyorsanız Okçu Kulesi yada Sihirbaz Kuleleri ile korumaya çalışın, çünkü unutulmaması gereken Havan gibi Toplarda hava savunmalarına ateş edemezler.

Başlangıç seviyelerinde Topları ve Havanları yükseltmeye özen gösterin zira tek savunmanız bunlar olacak.

Saldırı Stratejisi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Hava birimlerine karşı ateş edemeyen iki savunma birimi Havan ve Toplardır. Buna rağmen, bu iki birim ucuz ve yaygın savunma yapılarıdır. Bu yüzden eğer bu birimler Okçu Kulesi ve Sihirbaz Kulesi gibi Hava Savunması birimleri tarafından koruma altına alınmazsa, Balon, Ejderha ve Dalkavuk gibi birimler tarafından yok edilebilirler. Toplar bir defada sadece bir birime zarar verebilirler havan gibi toplu bir etkisi yoktur. Bundan dolayı çok sayıda Okçu ve Barbar tarafından saldırı yapılması durumunda kolaylıkla yok edilebilirler.
Köy Bina Seviyesi12345678910
Top Miktarı2222335556
Görünüm

Yükseltmeye göre Topların görünümü 7, 10, 11 ve 12. seviyelerde değişikliğe uğrarlar. İlk seviyelerde basit bir görünme sahip olan toplar ilerleyen seviyelerde daha çok görsellik kazanmaya başlar.


Sırasıyla Top Seviye Görüntüleri; Seviye 1 - Seviye 7 - Seviye 9 - Seviye 10 - Seviye 11 - Seviye 12

0 yorum: