Stay in touch
Subscribe to our RSS!
Oh c'mon
Bookmark us!
Problemin mi var?
Buraya sorabilirsin!

Köy Binası ve Ganimet Dengesi

0 yorum
Bir çok Clash of Clans oyuncusu bir an önce köy binalarını yükseltmek için çaba gösterir. Köy binalarını yükseltmek duvar sayısını arttırılabilmesi, yeni binaların konulabilmesi, yeni savunma unsurlarının inşasına, bunun yanında mevcut var olan binaya yada diğer materyallerin seviyesini artırılabilmesine olanak sağlar.

Fakat bilinmesi gereken bir şey var ki bu da şudur, eğer siz ne kadar çok köy binasının seviyesini arttırsanız düşman köylere saldırınız sonucunda edeceğiniz ganimet oranda normale göre düşük olmaya başladığını göreceksiniz. Bu yüzden köyünüzde inşaat ettiğiniz unsurların (Binalar, duvarlar, araştırmalar vs.) seviyesini en son noktaya kadar yükseltmeden köy binasını yükseltmemeniz, hatta yapabiliyorsanız deponuzu tamamen doldurduktan sonra köy binanızı bir sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz.

Köy Binaları unutmamanız gerekenler;

  1. Köy Binalarını yükseltmeden önce savunma kulelerini maksimum seviyeye getirin. Bu sayede köyünüze yapılan baskınlarda daha az ganimet kaybetmenizi sağlar.
  2. Hızlı bir şekilde köy binanızı yükseltmeyin, yükseltme sonucunda saldırı başına alacağınız ganimet oranı düşecektir.
  3. Köy Binaları maksimum 10 Seviyeye ulaşır.
  4. Köy Binalarının yükselmesi ile yeni binalar, birimler ve özellikler açılır.
  5. Köy Binalarının seviyeleri yağma yüzdesini belirler.

Saldırılan, düşman köyün Köy Binasını gözlemleyin, Mevcut köyünüze göre Düşük bir seviyede Köy Binasının aksine Yüksek bir seviyede Köy Binasına sahip rakibe saldırmak size daha fazla ganimet olarak dönecektir. Tabi düşmanın depolamış olduğu kaynakları (Altın, iksir) eşit standartlarda olduğunu düşünürsek. Seviyesi sizin Köy Binanızdan daha düşük olup kaynakları daha fazla biriktirmiş olabilir bu durumda sizin köy binanızın seviyenizden daha yüksek olan bir rakibe göre kazanacağınız ganimette daha fazla olabilir.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde mevcut gözüken köy binalarına göre +2 seviyesi yüksek olan bir Köy Binasına sahip bir düşmana saldırı sonucunda elde edeceğiniz yağma % 150 oranında olacaktır.

Sizin Köy Binası seviyesine göre -3 durumunda ise mevcut yağma % 50 olacaktır.


Bütün bu istatistik terimler, veriler bir yana sizin düşman köyüne saldırarak alacağınız ganimetin sizi tatmin edecek bir düzeyde olup olmadığına ve saldırmayı planladığınız köyün ganimetlerini ne kadar kolay yağmalayıp yağmalayamacığınıza konsantre olmanız gerekmektedir.
  • Ganimet biriktirmek için daha sık oynamalısınız, ilerleyen seviyelerde daha azına yetinmek zorunda kalacak hatta daha azı için saldırı alacaksınız.
  • Sahip olduğunuz ganimeti daha iyi korumalısnız. Bunun yolu da yine tüm savunmanızı ve duvarlarınızı yükseltip, köy binanızı her zaman dediğimiz gibi erken yükseltmemelisiniz.
  • Yükseltme ve yeni bina kurulumlarını en ucuzdan en pahalıya doğru yapmanızda fayda var. Böylece daha az süreyle depolarınızda yüksek miktarda altın/iksir tutmuş olacak ve daha azını riske etmiş olakacaksınız.
  • Alt seviyelerde köy binanızın izin verdiği son seviyede savunma ve saldırı birimlerine sahip olursanız, size saldırmış olan yukarı seviye oyunculardan daha iyi bir ganimet ile intikam alabilirsiniz.
  • İntikam alabilirsiniz ama intikam peşinde koşmak eğer bir hedefiniz yoksa zevkli olabilir, kendinize bir hedef belirlediyseniz ve yeterli zaman ayıramıyorsanız eğer, intikam almak istediğiniz oyuncunun ganimeti de iyi değil ise bu saldırının üstüne bir sünger çekin ve ganimeti bol olan başka bir köy ile eşleşmeyi tercih edin. 

0 yorum: