Stay in touch
Subscribe to our RSS!
Oh c'mon
Bookmark us!
Problemin mi var?
Buraya sorabilirsin!

Temel Başlangıç Bilgileri

0 yorum
Merhaba arkadaşlar milyonların severek oynadığı, rekabetin ve eğlencenin yüksek olduğu, akıllı telefonlarımızdan ve tabletlerimizden oynanan Clash Of Clans oyunu hakkında sizlerinde paylaşımlarını bekleyerek elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışacağım umarım bu yolda hepimiz eğlenerek bilgi paylaşımında bulunuruz.

Şimdiye kadar eğer oyunu indirmediyseniz, aşağıdaki linklerden Clash of Clans oyununu indirebilirsiniz: 

iOS için ilgili link aşağıdadır

Eğer cihazının Android işletim sistemi ile çalışıyor ise aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Yukarıda belirttiğim linklerden oyunumuzu indirdikten sonra artık başlayabiliriz.

Eğer oyuna yeni başladıysanız, burada akılda tutulması gereken başlıca noktalar şunlardır:

  1. İlk kez Clash of Clans başladığınızda, bir öğretici size binaların temellerini öğretmeye başlayacaktır Başlangıçta bu binaların yükseltmeleri için hızlandırma Yeşil Taşları (Gem) harcamayı önerecektir, bu durumda Yeşil taşları (Gem) sakın harcamayın ve inşa süresi bitene kadar bekleyin çünkü oyunun ileri seviyelerinde bu taşlara fazlasıyla ihtiyacınız olacak, eğer tabi oyun için para harcamayı düşünmüyorsanız.
  2. Oyunun başlangıcında 48 saat süresi olan bir kalkan vardır bu kalkanı bozmadan oyun içindeki gelişmeleri yapabildiğiniz kadar yapmalısınız. 48 Saat sonra köyünüz ilk saldırılara açık olacaktır.
  3. Eğer saldırıya alırsanız, merak etmeyin. Binalarınıza verilen zararlar kalıcı değildir.
  4. İlk 48 saat boyunca yapmanız gerekenlerin arasında kaynak binalarınızı (Altın Madenlerini ve iksir Toplayıcıları) yükseltebildiğiniz kadar yükseltin. Amaç kalkan süresi dolmadan 5 düzeyinde Kaynak bina sahibi olmaktır.
  5. Başlangıçta herhangi savunma kurmaya gerek yoktur. Bunu yapmadan önce son 12 saat kadar bekleyin.
  6. Eğer kalkan süresi içinde herhangi bir oyuncuya saldırırsanız, kalkanınız devre dışı kalacaktır.
  7. Yaklaşık kalkan süresinin dolmasına 12 saat kaldığında, şu sırayla savunma oluşturmaya başlayabilirsiniz; Duvar, Okçu Kulesi, sonra Top. Hepsi tamamlandıktan sonra, aynı yapı sırayla seviye 2 yükseltin.
  8. Duvarların savunma kulelerinden önce gelmesine dikkat edin. Saldırganlar kaynaklarınızı yağmalamaya çalışıyor ise bu kuleler koruyacaktır, eğer sizin bu kuleleriniz savunmasız kalırsa bu durumda savunma kuleleriniz zarar görecek ve kaynaklarınız daha rahat yağmalanacaktır.
  9. İhtiyaç oranında Altın ve İksir depolarını yükseltin, eğer depolarınız Altın ve İksir ile doluyor ve artık almayacak duruma geliyorsa bu durumda yükseltin, eğer dolmuyorsa bu işlemi daha sonraya bırakın çünkü gereksiz yükseltmelere size gereksiz maliyet olacaktır.
  10. Goblin kylerine (Single Player) yapacağınız ne oyunun başında nede ileride elde edeceğiz kalkanını devre dışı bırakmaz.


Bilmeniz Gerekenler

Saldırıya alıyorum bu durumda ne olur?
Bir savaş kaybetmeniz kupa kaybedersiniz. Başarıyla kendinizi savunmanız durumunda ise kupa kazanırsınız.
Bütün hasarlı binalar savaştan sonra kendisini tekrar yapılandırır, bu yüzden endişelenmeyin.

Kupalar nelerdir?
Oyunun sol üst köşesinde kazandığınız kupaları görebilirsiniz. Eğer bir savaş veya savunma kaybederseniz Kupalar düşecektir. Her kazandığınız savaş yada savunmada kupa sayınız artacaktır. Eşleşme sonucunda saldıracağınız kişinin seviyesi yüksek ise kazanacağınız kupa oranıda o kadar yüksek olacaktır.


Gem ( Yeşil Taş) Nedir?
  1. Gem (Yeşil Taş) değerli oyunun para birimidir diyebiliriz. Başlangıçta yaklaşık 250 Yeşil Taş ile başlarsınız. Bu taşlar ile madenleri hızlandırabilir, üretimi hızlandırabilir, Yeşil Taş ile satılan diğer materyalleri alabilirsiniz.
  2. Yeşil taşları parayla satın alabileceğiniz gibi,  enkazları (Çiçekler, ağaçlar, kayalar) temizleyerek, keserek toplayabilirsiniz. Bu enkazlar temizlendikten bir süre sonra tek tek tekrardan oluşacak ve tekrar bunları temizleyerek yeşil taş elde edebileceksiniz.



Kaynaklar nelerdir?
  1. Kaynaklar, Bina yükseltme ve araştırma için kullanılır..
  2. ALTIN; kurmak ve yükseltmek için kullanılır; Klan Kalesi, Town Hall, Duvarlar, Tuzakları, Savunma yapıları ve Depolama binaları. Altın çünkü tam duvarları yükseltmek için alır (1000000000 üzerinde) yüksek ihtiyacının en çok ihtiyaç duyulan bir kaynak olarak kabul edilir.
  3. İKSİR, asker basabilmenizi sağlar. Bunların dışında Altın Madenleri, Altın Depolama, Ordu Kampları, Laboratuvar yükseltme ve Büyü Fabrikası için kullanılır.
  4. KARA İKSİR; İzbe kışla içinde yer alan askerlerin üretilmesi için kullanılır, ayrıca Laboratuvar içinde Kara iksir ile üretilen asker seviyelerinin yükseltilmesi için kullanılır.

Kalkanlar nelerdir?
  1. Ekranın üst orta kısmında bir Shield (Kalkan) göstergesini göreceksiniz. Eğer burada herhangi bir süre görmüyorsanız saldırılara karşı savunmasızsınız demektir. Son zamanlarda saldırı aldıysanız, ya da ilk 48 saatlik kalkanı altındaydasnız, bir sayaç göreceksiniz. Sayaç belirtilen süre kadar size kimse dokunamayacaktır.

Askerleriniz
  1. Saldırı için mevcut askerleriniz savunma için yardımcı olmadığını aklınızda bulundurun, savunma için bir klana üye olursanız klan kalesi kurmanız durumunda klanın diğer üyeleri tarafından yapılan asker bağışları sizin savunmanıza yardımcı olacaktır, eğer savunma sırasında bu askerlerde ölürse tekrar yerine gelmeyecek ve mensup olduğunuz klandan tekrar asker bağış talep etmelisiniz.
  2. Eğer Multiplayer yada Goblin Köyüne vs. saldırmanız durumunda, askerlerin harcadığın yani köye saldır komutu verdiğiniz kadarı ölecektir harcamadığınız askerler ise köyünüze geri gelecektir; Bu nedenle, saldırı yapmanız durumunda, her seferinde ordunuzu oluşturmanız gerekmektedir. Bunun nedeni oyunu dengede tutmaktır.

Ordumu kontrol etmenin bir yolu var mı?
  1. Savaşa gittiğinizde size ilk saldırmak istediğiniz birimi seçmeniz gerekmektedir. Her birim kendi yolunu ve varsayılan hedefi belirler. Burada bir aşağıdaki püf noktaları unutmayın: 
Kışla Askerleri;

Barbar - Muhtemelen oyunun en agresif askeridir. Barınma alanı 1'dir. Saldırıda özel bir hedefi yoktur. En yakın hedefe saldırır.

Okçu - Duvarların bir sıra arkasındaki binaları duvarları yıkmak zorunda kalmadan yok edebilir. Barınma alanı 1'dir.

Goblin - Oyunun en hızlı askeridir (hızı 32'dir) ve önceliği kaynaklar ve depolardır. Barınma alanı 1'dir. En yakın Kaynak Depolama veya Kaynaklara saldırır.

Dev - Pek hızlı olmasa da savunmalara önce saldırması, güçlü ve dayanıklı olması açısından kullanışlıdır. Barınma alanı 5'tir. Defans yapılarını ilk hedef alırlar (yani, duvar, okçu kuleleri, toplar, havan topları vs.).

Duvar Kırıcı - Adından da anlaşılacağı gibi duvarlara yönelir ve duvarları patlatarak sizin diğer askerlerinizin geçişlerine olanak sağlar. Kendinize uygun stratejiye göre ordunuzla saldırmadan önce yada saldırı sırasında da bırakabilirsiniz.

Balon - Duvar yıkıcının balonlu haline de benzetilebilir. Top, havan gibi savunmalar ona ateş edemese de hasar puanı çok yüksek değildir ve okçu kulesi, sihirbaz kulesi, hava savunması, havaya ayarlanmış X-Topu gibi savunmalarla yok edilebilir. Favori hedefi savunmalardır. Barınma alanı 5'tir.

Sihirbaz - Ateş topları fırlatır ve çok büyük hasarlar verebilir fakat hasar puanı çok yüksek değildir. Barınma alanı 4'tür. En yakın hedeflere saldırır.

Şifacı - Kara birimlerinin hasar puanını yükseltme özelliğine sahiptir. Orduda bulunması gerekse de hava savunmalarının yakınına bırakmak Şifacılar için tehlikeli olabilir. Barınma alanı 14'tür. Saldırı gücü yoktur.

Ejderha - Uçan en güçlü birimdir. Tahmin edeceğiniz gibi ateş püskürtür. Hasar puanının fazla olması ve büyük zararlar verebilmesi açısından kullanışlıdır. Balon gibi Ejder'e de Şifacı can veremez. Barınma alanı 20'dir. Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

İzbe kışla askerleri;

PEKKA - P.E.K.K.A.' nın ne olduğu bilinmez. Hasar puanı en yüksek normal kışla askeridir ve 6. Seviye bir altın madenini 2-3 vuruşta yok edebilir. Aşırı hızlı olmasa da gücüyle bu kaybını telafi eder. Yaylı Tuzak ona etki etmez. Barınma alanı 25'tir. Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

Dalkavuk - Uçan küçük mavi yaratıklardır. Hızlıdırlar ve barınma alanları 2'dir. En yakın hedeflere saldırır.

Domuz Binici - Duvarların üzerinden (Zıplama Büyüsü kullanmadan) atlayabilen tek askerdir o yüzden duvarlar onlar için bir engel değildir. Barınma alanı 5'tir. En yakın savunma biriminin saldırılar.

Golem - Ölünce Golemit adlı 5 küçük deve dönüşme özelliğine sahip bu yaratığın hasar puanı, P.E.K.K.A'nın hasar puanının yaklaşık 1.75 katıdır. Çok hızlı olmasa da gücü hızının yerine geçer. Barınma alanı rekoru Golemdedir (30). Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

Valkyrie - Balta kullanan Clash of Clans oyununun 4 kadın askerinden biridir (Okçu, Şifacı, Valkyrie ve Cadı). Barınma alanı 8'dir. Çevresindeki en yakın hedeflere saldırır.

Cadı - Şekil itibariyle Okçu'yu andırsa da saldırı taktiği ona pek benzemez. Yerden iskeletler çıkararak hem karşı tarafa zarar verir, hem kendini korur (yani bonus asker üretir). Barınma alanı 12'dir.

Barbar Kral - En yakın hedeflere saldırır.

Okçu Kraliçe - En yakın hedeflere saldırır.



0 yorum: